Maak van je dromen, je doelen.

Door: Rid Pepper® | 11 juli 2017 | Categorieën:Fitness, Lifestyle, Mindset

 

We horen het allemaal regelmatig in de sportschool:

Ik heb vandaag geen motivatie…

  • Om te trainen
  • Om gezond te eten
  • Voor een legday

Motivatie komt en gaat bij ieder mens, of om sporten gaat, werken of andere verantwoordelijkheden. Motivatie is de passie en drijfveer die je aanzet tot bepaald gedrag. Het ontbreekt bij iedereen regelmatig, waardoor je vaak je taken en/of verantwoordelijkheden links laat liggen.

Motivatie heeft geen waarde, vergeet het voor altijd als jij doelen wilt bereiken. Als de hele wereld alleen productief was bij het hebben van motivatie, dan leefde we nog in de tijd van de jagers en boeren van toen.

Dedication & Desire

RID, Real Intense Dedicated.

Vergeet motivatie en omarm discipline en verlangen. Waar motivatie stopt daar begint discipline en verlangen.

Het start met het hebben van een verlangen, een doel dat jij graag wilt bereiken. Ga er ook rustig voor zitten en stel je doel SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden) op. Droom over jouw verlangen, zie het resultaat al voor je. Visualiseer en pieker niet over hoe je het bereiken zal, er zijn tal van strategiën die je kunnen helpen. Waar het meestal ontbreekt is het doel niet concreet genoeg.

‘Ik wil 1 juli 2018 mijn spiermassa met 3 kilo vergroten.’

Dit is een juist voorbeeld, een smart doelstelling is richtinggevend naar jouw doel en zorgt ervoor dat jij ook kleinere doelen in de tussentijd kan stellen. Door het in kleine stukken te hakken kun jij ook zien of je goed op weg bent naar je doel.

Discipline en volharding is wat je nodig hebt om jouw doel te bereiken. De vraag “hoe?” komt later.

‘Je training is niet afgelopen als je moe bent, maar als je klaar bent met de training.’

Stop dus niet wanneer je geen zin meer hebt of moe bent, maar als je klaar bent. De motivatie die je aan de start hebt bij het stellen van een doel gaat waarschijnlijk niet het hele pad naar je doel net zo sterk zijn. Hier komt discipline bij kijken, je commitment aan het doel.

Start en eindig je dag met het hard op lezen van je doel, dit zorgt ervoor dat je focus op de juiste plek blijft. Lees het ook op het punt dat je even geen zin hebt in je training of in gezond eten. Visualiseer dat jij je doel al bereikt hebt, dat jij bijvoorbeeld met je aantal kilo spiermassa meer en laag vetpercentage over het strand loopt.

Heb jij je doelen al helder en concreet? Of zou je hierbij hulp willen? De Community is de plek waar je het kan delen en waar we elkaar helpen. Waar we elkaar motiveren en waar je de juiste strategiën kunt vinden. Voeding Training en Mindset, alles op het gebied van sport en fitness.

Rid Pepper Personal Trainers groeien door te geven, aarzel niet jouw vragen te stellen en sluit je aan in onze gemoedelijke fitness en krachtsport community waar een ieder gerespecteerd is. Overal is een antwoord op. Spreek het uit en leg die eerste steen van het pad naar jouw dromen en jouw succes.

Nederlands Fitness Community door Rid pepper Personal Training

 

Alles over training en voeding, Rid Pepper Personal Training